STPM

Semakan Keputusan STPM Ulangan 2019 Semester 1 & 2

Check Result STPM Penggal 1 & 2 (U1 & U2)

Perhatian kepada calon Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) ulangan 2019. Anda boleh membuat semakan keputusan peperiksaan anda untuk penggal 1 dan 2 pada tarikh yang akan dikongsikan di Portal Rasmi Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM). Berdasarkan kepada tarikh result tahun sebelumnya, keputusan STPM ulangan 2019 untuk penggal 1 dan 2 dijangka akan diumumkan sekitar Februari 2020. Calon boleh membuat semakan keputusan STPM Ulangan U1 dan U2 melalui dua cara iaitu melalui sistem atas talian (online) atau menggunakan sistem khidmat pesanan ringkas (SMS).

STPM merupakan satu bentuk penilaian yang diiktiraf bukan sahaja di Malaysia malah luar negara. STPM merupakan program pra-universiti dua tahun yang mempersiapkan pelajar sebelum melanjutkan pengajian ke universiti awam dalam dan luar negara. Peperiksaan STPM telah dipantau oleh wakil dari Taksiran Cambridge untuk mengekalkan kualiti dan piawaian.

Semakan Keputusan STPM Ulangan

Cara Semak Keputusan STPM Ulangan Penggal 1 dan 2 (U1 & U2) Online Dan SMS

Bagi memudahkan calon, berikut dikongsikan tarikh semakan boleh dibuat dan cara membuat semakan keputusan peperiksaan STPM ulangan semester 1 dan 2 tahun 2019 (dahulunya penggal 1 dan 2):

TARIKH SEMAKAN KEPUTUSAN STPM ULANGAN 2019 U1 & U2

TarikhJam
5 Februari 2020 (U1)
7 Februari 2020 (U2) 
1000 pagi
Nota : Tarikh rasmi semakan keputusan seperti makluman MPM

Pautan link aplikasi semakan keputusan adalah seperti berikut :-

PAUTAN SEMAKAN

1.Calon perlu melayari pautan berikut untuk membuat semakan keputusan:
Keputusan Peperiksaan STPM Ulangan Penggal 1 2019 – Check Online
Keputusan Peperiksaan STPM Ulangan Penggal 2 2019 – Check Online
2. Calon dikehendaki memasukkan nombor kad pengenalan tanpa tanda (-)
3. Aplikasi online semakan keputusan STPM ulangan penggal 1&2 2019 hanya akan dibuka pada tarikh yang telah diumumkan oleh MPM. Calon perlu peka dengan hebahan yang bakal dibuat kelak
4. Panduan Cara Kira Pointer STPM Baharu

Selain atas talian, pelajar juga boleh membuat semakan keputusan melalui perkhidmatan semakan melalui SMS :-

SEMAKAN KEPUTUSAN MELALUI SMS

1. Antara alternatif lain untuk membuat semakan keputusan, calon boleh membuat semakan menggunakan SMS. Dikongsikan cara membuat semakan menggunakan SMS:
> Taip: STPM (jarak) RESULTU1 (jarak) NO KAD PENGENALAN SMS ke 15888
> Contoh: STPM RESULTU1 980514146793 Dan Hantar Ke 15888
stpm u1 u2

Maklumat Lanjut

Sekiranya calon mempunyai sebarang kemusykilan tentang semakan keputusan peperiksaan STPM ulangan penggal 1 dan 2 calon boleh berbuat demikian dengan melayari pautan berikut:

Diharap agar maklumat berkaitan Semakan keputusan peperiksaan STPM Ulangan 2019 Penggal 1 & 2 ini dapat memudahkan urusan anda. Selamat maju jaya diucapkan kepada calon yang bakal menerima keputusan. Sekiranya dapat keputusan yang baik tahniah dan teruskan usaha. Namun jika kurang memuaskan sila cuba lagi. Semoga berjaya.

Share this post:

Tags

Related Articles

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

Close